Contacteer Ons

TOCA bvba
Chape en Vloerwerken
Renaat Woutershof 44
3460 - Bekkevoort
België

Tel : 0472/97 11 95
Fax : 013/31 47 97
info@tocabvba.be
BTW BE0885 634 645

Chapewerken

A- A A+


Dekvloeren

Dekvloeren dienen om een geschikte ondergrond te vormen voor diverse soorten vloerafwerkingen. Dit vereist dat de dekvloeren op een stevige draagvloer tot op een voorgeschreven niveau worden gestort en de vereiste vlakheid hebben. Wij houden ons aan de voorschriften van het WTCB.

Onze dekvloeren worden geplaatst met een chape - oplegger. ( 2 opleggers )

Wij werken met zand 04 en cement floorwitt CEM I 42.5 N

Toca plaatst 2 soorten dekvloeren:

  • Hechtende dekvloer. Door zijn samenstelling en uitvoering hecht deze dekvloer permanent aan de ondergrond (druklaag).
  • Zwevende dekvloer. Dit is een niet-hechtende dekvloer die gestort wordt op een min of meer samendrukbare isolatielaag (akoestisch en/of thermisch) of op een scheidingslaag (PVC folie). Er dient een aangepaste wapening in de dekvloer voorzien te worden. Mogelijke vormen van bewapening:  .

    • Vezelbewapening versterkt de dekvloer door fijne vezels te vermengen in de verse chape. Dit beperkt de plastische krimp en zo ook de scheurvorming.
    • Netbewapening bestaat uit gegalvaniseerde netten (50 x 50 x 2) die de dekvloer versterken en de kans op scheuren beperken door het opnemen van buig- en trekspanningen. Dit is vooral te gebruiken bij vloerverwarming op isolatie en op chape met geringe dikte.
    • ExcellFloor is een additief voor het vervaardigen van hogesterkte chapes ( C30/F5).  De mechanische eigenschappen van de dekvloer worden sterk verhoogd en de krimp geminimaliseerd.Dit laat toe om dunne chapes te plaatsen en vervangt elke type van bewapening ( EN - 13813) . De droogtijd daalt tevens tot 14 dagen.
  • Sneldrogende chape. Door toevoeging van een sneldroogproduct kan de droogtijd van deze chape ingekort worden. Dit wordt soms toegepast bij chapewerken voor parketvloeren om verdere afwerking sneller mogelijk te maken.
  • Hellingchape. voor platte daken en terrassen.

Bij onze realisaties kunt u enkele voorbeelden van door ons uitgevoerde chapewerken bekijken. Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvende offerte aan te vragen? Neem dan contact op via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.